Soră mie vioara


Muzica se transmite prin vibrații, iar vibrațiile sunt și respirația (Anonim)

Cu zâmbetul pe buze...cu soare în suflet...cu o inimă deschisă și iubitoare...doar așa pot să o descriu pe Olga Rusnac , originară din orașul Râșcani, actual studentă anul III la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM. Cea mai bună prietenă a sa e vioara, cântă la vioara de la vârsta de 8 ani și nu a regretat de acest fapt niciodată. Pe lângă lecțiile de vioară a cântat în ansamblul Făguraș, conducător artistic Galina Fala. Chiar dacă duce o viață în plină acțiune și se epuizează la maxim știe să se bucure de plăcerile vieții. A absolvit Colegiul de muzică Ștefan Neaga, la moment cântă în orchestra de la Facultatea de Arte Frumoase, USM și totodată face parte din Corul Cantabile, ASEM. A plecat în lumea mare în anii adolescenței, dar a reușit să se formeze ca o personalitate ce valorează foarte mult pentru societatea și cultura noastră. E o fire energică și foarte veselă, dar cel mai important e că iubește muzica, trăiește prin muzică. Îi este foarte recunoscătoare mamei sale pentru ca a îndrumat-o pe această cale...ea ne spune: de mică copilă dansam, cântam, iar cei din jur îi ziceau mamei: fata ta va deveni om de artă. Iată cine a zis..a zis corect Olga a devenit om de artă, la vârsta de 22 de ani se poate mândri cu multe trofee obținute atât la noi în țară cât și peste hotare. Locul I la concursul național Eternitate, Bălți, 2007, locul II la concursul internațional Victor Paterau, Drochia, 2006, Laureată a Festivalului în memoria arcadeonistului Vitalie Caț, Râșcani, Laureată a Festivalului Colinde de Crăciun, Chișinău, 2008 a.ș. O dată cu începerea activității în Corul Cantabile au apărut și mai multe trofee, doar că pe plan internațional ca: Simpatia Publicului la Festivalul Voice d Europa, Ion Porto Torres, Italia, 2010, Laureați ai Festivalului din Polonia, Universitats Cantatas, 2011, iar în vara acestui an au cântat la toate Mănăstirile ctitorite de Ștefan cel Mare și Sfânt, România. La întrebarea: Dacă ai avea posibilitatea să o i-ai de la început ai alege tot muzica?...ea a răspuns astfel: La sigur aș alege tot muzica, tot vioara…sunt mulțumită de tot ceea ce am făcut și ce fac la moment. În viață multe se întâmplă, uneori te mai lovesc necazurile, astfel muzica este remediul meu sufletesc. Prin muzică mă dezvolt ca personalitate, știi ce aș face dacă aș avea posibilitatea s-o i-au de la început? Aș munci și mai mult pentru că perfecțiunea nu are limite. Sunt de acord cu afirmația lui Grigore Vieru: Pe Dumnezeu îl poți întâlni pretutindeni: în stropul de rouă, în lumina soarelui, în ochii florilor, în cântecul izvoarelor și al priveghetorilor. Dar îl vei cunoaște cu adevărat în muzica.




Comentarii

  1. Splendit articol!Olga mult succes in continuare,raspindeste frumosul in inmile tuturor!!!Iar dragului autor un multumesc pentru redarea relevanta si scoaterea in evidenta a oamenilor ce au menirea de a promova arta frumosului in cotidianul nostru tulbur!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nemaipomenit!Bravo colega ca descoperi asemenea talente si le prezinti atit de profesionist in cadrul unui articol!Felicitari un material despre un talent,expus de catre un alt talent!

    RăspundețiȘtergere
  3. Avem o colega cu care ne mindrim, daa...Bravo!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. A avea talent,înseamnă a fi înăscut sau talentul poate fi făurit in ori şi cine?

    RăspundețiȘtergere
  5. Consider ca talentul e ceva bilateral.In primul rind e un har de la Dumnezeu,iar in al doilea rind e o munca asidua si continua de a obtine performante!Bravo Olga!Mersi Cristina!

    RăspundețiȘtergere
  6. Crisy, în genere, este o persoană deosebită și intotdeauna am apreciat-o pentru aceasta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti bravo! deoarece incerci sa scrii descpre tinere talente care intradevar merita sa fie stiute.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vioara, vocea launtrica..Imi alina sufletul, este hrana spirituala...M-a bucur ca am colegi nu numai in jurnalism, dar si in domeniul muzicii. Merci pentru material Cristina!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu